S-Forum - Survival, ASG, Militaria Strona Główna S-Forum - Survival, ASG, Militaria
Forum o Survivalu - ASG - Militarii
Szkoła przetrwania

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Tani, na początek
Autor Wiadomość
Blady.13usko 
Szeregowy

Wysłany: 2010-03-10, 15:01   Tani, na początek

Chce Was zapytać co sądzicie o takich nożach na początek. Mam jeden składany, ale myślę że to bubel i jeden scyzoryk który może przydać się do otwierania puszek ale nie do cięcia drewna itp.

http://allegro.pl/item922...ych_kabura.html

http://allegro.pl/item944...alny_od_ss.html

może polecacie coś innego do sumy 150zł?

lucas_KMS 
Administrator
DOBRY WUJEK

Wysłany: 2010-03-10, 21:46   

http://allegro.pl/item951...magazynowy.html (tylko poszukac tanszego bo 130zł to z deka przy duzo)

lub klasyczny multitool plus mala siekierka w plecak

Blady.13usko 
Szeregowy

Wysłany: 2010-03-11, 14:19   

Dzięki bardzo. A powiesz coś o tamtych?
Ten niby do survivalu to bubel czy może być na początek?

lucas_KMS 
Administrator
DOBRY WUJEK

Wysłany: 2010-03-12, 20:54   

Nie jestem w stanie nic o tamtych powiedziec bo ich nie uzywalem

przylasek 
Szeregowy
survival&ZHP

Wysłany: 2010-03-15, 15:20   

Co do mnie to ja mam vicka i bardzo jestem z niego zadowolony a do cięższych robót używam samodzielnie zrobionej przez siebie krótkiej maczety dł. całkowita 31,5cm ostrze 20cm + piła 12,5cm rączka jest opleciona linka którą można zdjąć w każdej sytuacji :grin:
Może pomyślisz o nożu składanym firmy opinel za małe pieniądze można kupić bardzo prosty dobry nóż.

[ Dodano: 2010-03-15, 15:56 ]
może coś takiego używka ale sprawdzona http://allegro.pl/item959...mowy_mikov.html
Ostatnio zmieniony przez przylasek 2010-03-15, 15:40, w całości zmieniany 1 raz  

HiroJui 
Site Admin

Wysłany: 2010-03-17, 15:52   

Tak na początek to musisz znaleźć nóż który według Ciebie będzie przydatny, nie chodzi tu o wygląd tylko zastosowanie, przynajmniej takie jest moje zdanie. Wiadomo że jedyne co firma może zagwarantować to żywotność stali i wytrzymałość konstrukcji, ale to jak Ty będziesz go używał to już sprawa tego w jakich warunkach i do jakich czynności chcesz go używać. ;)

Traper 
Szeregowy

Wysłany: 2010-03-26, 21:12   

Nie polecam Ci żadnego którego proponowałeś . Teraz mamy takie czasy że za dobrą rzecz trzeba dać naprawdę dużo pieniędzy . Kiedyś Polskie rzeczy były o wiele mocniejsze bo ludzie przykładali się do tego aby coś było mocne i wytrzymałe.Jeśli ja bym chciał kupić sobie nóż na pewno nie kupiłbym multitoola, Polecam ci noże starsze (poszukaj na allegro

TanieMilitaria 
Szeregowy

Wysłany: 2010-05-26, 16:42   

Allegro często oferuje używane noże,a ja skłaniam się ku opinii że swój pierwszy nóż powinno się miec mimo wszystko nowy. Cen jest często w tym wypadku odzwierciedleniem jakości i solidności wykonania.

Odpowiedz do tematu