Chce Was zapytać co sądzicie o takich nożach na początek. Mam jeden składany, ale myślę że to bubel i jeden scyzoryk który może przydać się do otwierania puszek ale nie do cięcia drewna itp.
Wiek: 16 Dołączył: 26 Lut 2010 Posty: 13 Skąd: koło poznania
Wysłany: 2010-03-15, 15:20
Co do mnie to ja mam vicka i bardzo jestem z niego zadowolony a do cięższych robót używam samodzielnie zrobionej przez siebie krótkiej maczety dł. całkowita 31,5cm ostrze 20cm + piła 12,5cm rączka jest opleciona linka którą można zdjąć w każdej sytuacji
Może pomyślisz o nożu składanym firmy opinel za małe pieniądze można kupić bardzo prosty dobry nóż.
Tak na początek to musisz znaleźć nóż który według Ciebie będzie przydatny, nie chodzi tu o wygląd tylko zastosowanie, przynajmniej takie jest moje zdanie. Wiadomo że jedyne co firma może zagwarantować to żywotność stali i wytrzymałość konstrukcji, ale to jak Ty będziesz go używał to już sprawa tego w jakich warunkach i do jakich czynności chcesz go używać.
_________________ "Nie ma rzeczy nie możliwych, więc każda przeszkoda jest do pokonania, kwestia tylko ile czasu nam zajmie jej pokonanie"
Nie polecam Ci żadnego którego proponowałeś . Teraz mamy takie czasy że za dobrą rzecz trzeba dać naprawdę dużo pieniędzy . Kiedyś Polskie rzeczy były o wiele mocniejsze bo ludzie przykładali się do tego aby coś było mocne i wytrzymałe.Jeśli ja bym chciał kupić sobie nóż na pewno nie kupiłbym multitoola, Polecam ci noże starsze (poszukaj na allegro
Allegro często oferuje używane noże,a ja skłaniam się ku opinii że swój pierwszy nóż powinno się miec mimo wszystko nowy. Cen jest często w tym wypadku odzwierciedleniem jakości i solidności wykonania.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum